Over

Algemene Beschouwingen is een platform dat is ontstaan naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 en zich richt op het ontwerpen van alternatieve verkiezingsposters.

Net als met de verkiezingen wordt er gestemd. Op woensdag 22 november kies jij samen met alle andere Nederlanders het beste verkiezingsaffiche uit alle inzendingen op www.algemenebeschouwingen.eu daarnaast kiest een jury ook een winnend affiche. Beide winnaars ontvangen de Algemene Beschouwingen Award!

Algemene Beschouwingen is bedoeld om de verkiezingen actief onder de aandacht te brengen met een ongebruikelijke, experimentele en alternatieve beeldtaal.

In 2022 organiseerden we het project Agendapunten waarbij ontwerpers wederom werden uitgenodigd een poster te maken. Ditmaal tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen.

Algemene Beschouwingen is een project van Nieuwe Bossche School en Graphic Matters. Het wordt ondersteund door Stichting Antishit en gemeente ‘s-Hertogenbosch.

De Nieuwe Bossche School is een licht-activistische beweging die staat voor ruimhartig omgaan met typografie als (illustratief) beeldmiddel en royaal kleurgebruik. Het activisme uit zich in strekking en communicatiemiddelen; de poster op straat.

De Nieuwe Bossche School is een gelegenheidscollectief van vier Bossche grafisch ontwerpstudio’s: ATTAK, Autograph, Studio Boot en Studio Turbo.

Graphic Matters maakt het werk van visueel eigenzinnige, maatschappelijk betrokken en/of sociaal kritische vormgevers zichtbaar. Met een beleefbare programmering prikkelen we vakgenoten en jongeren om samen kritisch te kijken naar visuele cultuur. Met presentaties in een openbare context creëren we ruimte voor dialoog. Daarnaast bieden we hen de kans om kennis en vaardigheden te ontdekken en ontwikkelen.

www.graphicmatters.nl

Antishit is een cross-over community die muziek, kunst en sport samenbrengt en presenteert aan een breder publiek. Deze community heeft zijn wortels in skateboarden en is gestoeld op DHZ-mentaliteit.

De webshop wordt gefaciliteerd door Stichting Antishit.

Stichting Antishit
Boschveldweg469
5211VK Den Bosch
Nederland

info@antishit.nl
info@algemenebeschouwingen.eu

KVK 74126776