Over

Algemene Beschouwingen is een platform dat is ontstaan naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 en zich richt op het ontwerpen van alternatieve verkiezingsposters. Net als met de verkiezingen wordt er bij poster-projecten gestemd. Die dag bepalen kiezers hun favoriete poster, waarna het winnende affiche overhandigd zal worden aan zijn ontwerper. Algemene Beschouwingen is bedoeld om de verkiezingen actief onder de aandacht te brengen met een ongebruikelijke, experimentele en alternatieve beeldtaal.

In 2022 organiseerden we het project Agendapunten waarbij ontwerpers wederom werden uitgenodigd een poster te maken. Ditmaal tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen.

Algemene Beschouwingen is een project van Nieuwe Bossche School en Stichting Antishit.

Antishit is een cross-over community die muziek, kunst en sport samenbrengt en presenteert aan een breder publiek. Deze community heeft zijn wortels in skateboarden en is gestoeld op DHZ-mentaliteit.

De Nieuwe Bossche School is een licht-activistische beweging die staat voor ruimhartig omgaan met typografie als (illustratief) beeldmiddel en royaal kleurgebruik. Het activisme uit zich in strekking en communicatiemiddelen; de poster op straat.

De Nieuwe Bossche School is een gelegenheidscollectief van vier Bossche grafisch ontwerpstudio’s: ATTAK, Autograph, Studio Boot en Studio Turbo.

De webshop wordt gefaciliteerd door Stichting Antishit.

Stichting Antishit
Boschveldweg469
5211VK Den Bosch
Nederland

info@antishit.nl
info@algemenebeschouwingen.eu

KVK 74126776